Betere Balans

Voedingsadvies en coachen bij afvallen

 

Gewichtsverlies is niet zo simpel als: eet minder, beweeg meer. Het is veel complexer dan dat. Wat is de werkelijke, diepe oorzaak van overgewicht? Het kan veroorzaakt zijn door de voedingsmiddelen uit de voedingsmiddelenindustrie met zijn sterk verslavende werking of door overeten om een behoefte vervullen. Als je teveel van zichzelf (weg)geeft en bewust of onbewust hunkert naar een stukje compensatie: troost, veiligheid, rust ect. Dit kan resulteren in emotie-eten.

Verder kan overgewicht een heel andere oorzaak hebben: een hormonale disbalans, een niet goed functionerende lever of darmen, of vertraging van de stofwisseling. Dit zijn allemaal factoren waar we samen goed naar moeten kijken.

 

Als je graag wilt afvallen en op gewicht wilt blijven is mijn belangrijkste advies: Geen diëten volgen, dat is namelijk altijd tijdelijk. Beter is om jezelf een gezonde lifestyle aan te meten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

 

Wat kan ik voor je doen?

We analyseren eerst jouw huidige voedingspatroon. Hiermee bereiken we direct ons eerste doel; meer bewustzijn en inzicht in jouw persoonlijke patronen.

Deze voedingsanalyse is ook de basis van het plan van aanpak wat ik daarna voor je opstel. Hierin wordt in kleine stapjes jouw voedingspatroon en bewegingspatroon omgebogen naar een goed voedingspatroon waar je gezond oud mee kan worden. Je zult hiermee afvallen en daarna ook slank blijven.

We stellen samen vast of dit plan haalbaar voor je is en jij er volledig achterstaat.

Het belangrijkste is dat je afvalt, terwijl je geniet van (h)eerlijk eten, jezelf beter leert voeden en je je lichaam beter leert voelen. Met als resultaat dat je lekkerder in je vel zit, minder klachten hebt en beter naar je lichaam hebt leren luisteren. Een manier van leven die daarna ook heel goed vol te houden is.

 

Lichaam en geest hebben tijd nodig om gewoonten te doorbreken en nieuwe gewoonten aan te leren. Het traject duurt daarom minimaal 6 weken, maar is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je wilt afvallen.

Tijdens jouw veranderingstraject hebben we regelmatig contact. In ons wekelijks consult bespreken we de resultaten, evalueren we hoe je lichaam aanvoelt, waar je tegenaan loopt etc. Maar ik ben tussendoor natuurlijk ook bereikbaar via mail en telefoon. De precieze frequentie van onze afspraken bepalen we natuurlijk in overleg.

 

 

Ben jij bereid tot verandering? Ben je echt gemotiveerd om dit nu echt te doen?