gado gado vegetarische schotel

Ingrediënten voor 4 personen

 

500gr sperziebonen

4 eieren

halve spitskool of witte kool

150 gr taugé

Kokosolie

50 gr pinda’s

Eventueel quinoa ernaast serveren.

 

Voor de saus:

2 kleine uien gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 rode peper, fijngehakt

6 el pindakaas zonder suiker

4 el ketjap manis

150 ml water

 

 

Bereidingswijze

  • Ui, knoflook en rode peper fruiten in (kokos)olie. (Eventueel ook geraspte gember)
  • Pindakaas, ketjap en water toevoegen en goed mengen.
  • Sperziebonen samen met eieren 6 minuten koken, daarna koud afspoelen
  • Spitskool 4 minuten bakken in (kokos)olie.  Voeg peper naar smaak toe.
  • Taugé laatste minuut meebakken.
  • Pindasaus en sperziebonen toevoegen aan spitskool.
  • Op bord serveren met ei en pinda’s eroverheen (en eventueel quinoa ernaast serveren) 

 

Eet smakelijk!

p.s. Je kunt ook heel goed kip toevoegen. Laat de stukjes kip dan minimaal 15 minuten marineren in sojasaus en bak ze in kokosolie. Daarna toevoegen aan de pindasaus zodat het lekker sappig blijft. In dezelfde pan kun je dan de kool gaan bakken.