Witlofsalade met blauwe kaas, peer en walnoten

Ingrediënten voor 2 personen

600 gr witlof 

50 gr walnoten

1 peer 

100 gr roquefort

3 el olijfolie

0,5 -1 el honing

0,5 el mosterd

scheutje balsmico-azijn

 

Bereidingswijze

1.     Was en snijd de witlof in reepjes. (beste om de kern uit de witlof te verwijderen)

2.     Hak je walnoten grof (je kunt de walnoten ook roosteren in een droge pan)

3.     Snijd de peer in kleine stukjes (ik doe met schil)

4.     Kruimel de roquefort grof

5.     Maak de dressing van de olie, honing, mosterd en balsamico-azijn.

6.     Meng de dressing door de witlof en peer.

7.     Doe  samen in een mooie saladeschaal of op een bord

8.     Leg de walnoten en gekruimelde roquefort er overeen.

9.     Eet smakelijk!