Darmtherapie

Advies voor voeding en suppletie voor herstel gezonde van de balans darmflora en verminderen darmklachten.

 

Darmklachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Slechte vertering, darminfecties, teveel eten, niet goed kauwen, ongezond eten, ongezonde darmbacteriën, te weinig maagzuur, voedingsintoleranties.

Om snel zicht te krijgen op de oorzaak van de darmklachten maak ik naast een goede anamnese en de analyse van jouw voedingspatroon gebruik van ontlastingstesten. 

Met behulp van deze test kan ik zien hoe het staat met de darm zelf en de balans in darmbacteriën, maar ook met de werking van de maag en de enzymen uit de alvleesklier. Verder wordt duidelijk of er sprake is van ontstekingen, parasieten of een schimmelbelasting èn ik krijg een indicatie of er eventueel voedingsintoleranties spelen.

Op basis van deze kennis geeft ik voedingsadvies, advies over suppletie van vitaminen en mineralen, pre- en pro-biotica en kruiden die kunnen ondersteunen bij de ontstekingsremming, het aanpakken van de candida of parasieten en het opruimen van toxines (het ondersteunen van de lever en nieren).

Hierbij komt het ook voor dat de samenwerking wordt gezocht met de huisarts, bijvoorbeeld bij de aanpak van parasieten in de darm of de helicobacter pylori (bacterie) in de maag.