in het nieuws

Als een nieuwsbericht mijn aandacht trekt, wil ik die graag delen...

 

Aantal kankerpatiënten in Nederland stijgt de komende tien jaar explosief

NOS 4 okt 2022

Het aantal patiënten met kanker in Nederland neemt de komende tien jaar sterk toe. Waar nu nog ongeveer 800.000 mensen kanker hebben of hebben gehad, zijn dat er in 2032 naar verwachting 1,4 miljoen. Dat komt naar voren uit een trendonderzoek van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Ouderen hebben een grotere en toenemende kans om kanker te krijgen. Er is sprake van wat wordt genoemd een dubbele vergrijzing: er zijn relatief veel ouderen en ouderen leven langer.

De onderzoekers van IKNL maken zich met name zorgen over vormen van kanker die verband houden met overgewicht, zoals het adenocarcinoom van de slokdarm en lever-, galweg- en nierkanker. Deze vormen van de ziekte zijn een stuk dodelijker.


Leefstijl als medicijn

NRC 19 april 2017

Nederland is ziek en zwaar. De cijfers spreken voor zich. Bijna de helft van de volwassenen heeft overgewicht en ruim vijf miljoen Nederlanders hebben een of meerdere chronische aandoeningen. We weten allemaal hoe dit komt. En het is ook nog eens keurig wetenschappelijk aangetoond. We eten verkeerd, we bewegen te weinig en we hebben te veel stress. En hierdoor worden we ziek, of eerst dik en daarna ziek. 

Doet mij toch erg denken aan mijn eigen visie èn folder! -;)

Houd je darm gezond!

Het Parool 4 januari 2020

Biljoenen bacteriën in en op ons lichaam houden ons gezond. Om de ziekmakende bacteriën geen kans te geven, is het belangrijk om de darmbacterien gezond te houden door b.v. vezelrijk of gefermenteerd voedsel te eten. 

 


Voedingsadviezen te veel gericht op gezond eten

Er is meer aandacht nodig voor de complexe werkelijkheid waarin voedingskeuzes worden gemaakt. 

Laat dineren verhoogt de kans op hoge bloeddruk

Kort voor het slapengaan avondeten verhoogt waarschijnlijk de kans op hoge bloeddruk en daarmee hartziektes.

Overheid negeert ongemakkelijke waarheid

Draadloze techniek brengt schade toe aan onze gezondheid