In de schijf hieronder kan je zien op welke manieren ik je kan helpen. De verschillende partjes van de schijf kunnen apart of gecombineerd worden ingezet, afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften. De schijf van mij draait uiteindelijk om jou!
Ben je op zoek naar een voedingsdeskundige of orthomoleculair therapeut?
Ik geef voedings- en suppletieadvies op maat aan de hand van een grondige anamnese en (eventueel) diverse onderzoeken.
Tijdens een intakegesprek gaan we in op jouw klachten en krijg je direct tips om je gezondheid te verbeteren.
Ook de uitgebreide vragenlijst die je van mij krijgt vertelt me veel over je gezondheid. Krijg je bijvoorbeeld genoeg vitaminen en mineralen binnen? Hoe staat het ervoor met je zuur-base balans? En hoe is de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten die je dagelijks binnenkrijgt?
Al deze informatie samen gebruik ik voor een voedings- en suppletieadvies op maat. Hiermee krijg jij weer de controle over je gezondheid. Als je je lichaam namelijk geeft wat het nodig heeft, kan het beginnen met herstellen. Veel klachten zijn op deze manier te verminderen en zelfs volledig te elimineren.
Je bereikt een gezond gewicht, je hormonen komen in balans, je voelt vele malen fitter en de klachten nemen af.
Je vindt hieronder een korte beschrijving van wat ik je kan bieden.
Begeleiding duurt doorgaans 3 tot 5 consulten, maar een eenmalig adviesgesprek kan natuurlijk ook. Als je twijfelt of dit iets voor je is, neem dan even contact met me op. Ik leg je dan precies uit hoe ik werk en wat ik voor je kan betekenen.
Een consult kost € 75,- (1 uur).
In verband met de extra voorbereidingstijd, reken ik voor het intakegesprek € 125,-
Voor korte vragen via email of telefoon reken ik niets. Mocht dat meer dan 15 minuten vergen of heel vaak voorkomen, dan hanteer 20,- per kwartier.
Een telefonisch kennismakingsgesprek is altijd gratis.
Gezond eten, zonder stress
Voedingsadvies vanuit meerdere invalshoeken
Een van de grootste uitdagingen in deze wereld is gezond en energiek oud worden. Een juiste levensstijl en voldoende essentiële voedingstoffen zoals benodigde vitaminen en mineralen zijn daarvoor een vereiste!
Maar we worden belaagd door vervuiling, drukte en stress en verleid door goedkoop, ongezond en zelfs verslavend voedsel.
Daarnaast spreekt verschillende informatie over voeding elkaar regelmatig tegen.
Hoe zie je door de bomen het bos?
Hoe zorg je dat je alle essentiële voedingstoffen binnenkrijgt?
hoe dan?
Darmtherapie
Advies voor voeding en suppletie voor herstel gezonde van de balans darmflora en verminderen darmklachten zoals:
buikklachten vertraging van de stoelgang
diarree. candida-belasting
misselijkheid. parasieten-belasting
winderigheid boeren
maagproblemen opgeblazen buik
migraine. eczeem
reumatische klachten. jicht
psoriasis verminderde weerstand
depressieve klachten chronische vermoeidheid
oorontsteking chronische verkoudheid
concentratieproblemen overgangsklachten
Laboratoriumonderzoeken
Inzicht in de oorzaken van jouw klachten
Voor wie?
Laboratoriumonderzoek biedt toegevoegde waarde als je een goed beeld wilt krijgen van je darmgezondheid, darmflora en andere systemen in je lichaam (zoals je hormoonhuishouding, stresssysteem, immuunsysteem).
Aanleiding kan zijn:
Meten is weten. Aan de hand van de uitslagen krijg je een uitgebreid voedings- en suppletieadvies. Je lichaam zal daardoor in staat zijn terug in balans te komen en zo zichzelf te herstellen. De effecten zijn doorgaans al in enkele weken te merken en een paar maanden later te meten met dezelfde tests.
DNA-test
Vertalen uitslag DNA-test naar adviezen aanpassing lifestyle
Nieuwsgierig naar jouw eigen DNA?
Met een genen-paspoort krijgt je inzicht in je genetische aanleg voor verschillende aandoeningen. Dit zijn allemaal aandoendingen waarbij leefstijladviezen aantoonbaar kunnen bijdragen aan preventie.
Verder krijgt je farmacogenetische informatie over jouw gevoeligheid voor medicijnen. (Welke medicijnen worden versneld of vertraagd afgebroken? Dat heeft invloed op de beste dosering)
Voeding als medicijn
Specifiek voedingsadvies bij bepaalde klachten
Specifiek voedingsadvies bij bepaalde klachten en ziekten zoals:
diabetes
reuma
migraine
trage schildklier
terugkerende blaasontsteking
stress-gevoeligheid
vermoeidheid
slaapproblemen
Jouw eetpatroon is van grote invloed op je gezondheid. Als je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, behoud je een gezond gewicht, zijn je hormonen in balans en verloopt je spijsvertering goed. Kamp je echter met tekorten, dan kun je daar allerlei klachten door ontwikkelen en zelfs chronische ziektes.
Al deze klachten zijn goed te behandelen, simpelweg omdat je lichaam zichzelf kan herstellen wanneer het krijgt wat het nodig heeft. Een andere manier van eten kan in deze gevallen een groot verschil maken! Diabetes Mellitus type 2 kan zelfs worden teruggedraaid door goede voeding en beweging.
Wat zijn de onderliggende oorzaken van jouw klachten?
Wat speelt er nog meer in jouw lichaam?
Het is vaak een puzzel die we samen gaan oplossen!
Hierbij maak ik naast een goede anamnese en een voedingsanalyse ook gebruik van ontlastingsonderzoek, bloedtesten, speeksel- en urine-testen.
Specifieke klachten uitgelicht (klik hier)
Gezond gewicht
Coachen bij afvallen en aankomen
Gewichtsverlies is niet zo simpel als: eet minder, beweeg meer. Het is veel complexer dan dat.
Wat is de werkelijke, diepe oorzaak van overgewicht?
· Slechte voedingsgewoonte (veel bewerkte en verslavende voeding)?
· Emotie-eten of overeten om een onbewuste behoefte te vervullen?
· Niet goed functionerende lever of darmen?
· Vertraging van de stofwisseling door schildklierproblemen?
· Andere hormonale disbalans?
Urgentie
Overgewicht hangt samen met diabetes, hart- en vaatziekten, enkele soorten kanker, aandoeningen aan galblaas, bewegingsstelsel, ademhalingswegen, depressie etc.
Bron: Volksgezondheidenzorg.info (RIVM)
Als je graag wilt afvallen en op gewicht wilt blijven is mijn belangrijkste advies: Stop met diëten, dat is namelijk altijd tijdelijk. Beter is om jezelf een gezonde lifestyle aan te meten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…
Hormonen
Herstellen hormoonbalans met voeding en suppletie.
Wist je dat je hormonen verantwoordelijk zijn voor heel veel processen in je lichaam? Naast geslachtshormonen hebben we natuurlijk ook schildklierhormoon en bijnierhormonen zoals cortisol en adrenaline. Insuline is overigens ook een hormoon en zo zijn er nog veel meer.
Als orthomoleculair therapeut werk ik veel met mensen die last hebben van de gevolgen van een verstoorde hormoonhuishouding. Dit kan resulteren in verschillende klachten, zoals vermoeidheid, slecht slapen, depressieve gevoelens en hoofdpijn.
Je hormonen in balans brengen is dan verstandig, en dit kun je doen door middel van een uitgebalanceerd voedingspatroon en goed gekozen suppletie.