wat kan ik voor je doen

In de schijf hieronder kan je zien op welke manieren ik je kan helpen. De verschillende partjes van de schijf kunnen apart of gecombineerd worden ingezet, afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften. De schijf van mij draait uiteindelijk om jou!

 

Tijdens een consult werk ik met meerdere werkvormen, maar mijn belangrijkste missie is het geven van voedings- en suppletie-adviezen gebaseerd op een grondige anamnese en eventuele onderzoeken zoals ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek. speekseltest en urinetest. 

 

Om een goed beeld te kunnen geven, heb ik gekozen om deze verschillende trajecten hieronder kort uit te werken. Je vindt een korte beschrijving van de verschillende mogelijkheden, maar het is altijd mogelijk om individuele sessies af te spreken.

 

Ik reken  € 75,- per consult (1 uur).

In verband met de extra voorbereidingstijd, reken ik voor het intakegesprek € 125,-

Voor korte vragen via email of telefoon reken ik niets. Mocht dat meer dan 15 minuten vergen of heel vaak voorkomen, dan hanteer 20,- per kwartier. 

 

Als je vragen hebt, kan je altijd contact met mij opnemen via de contactpagina. Een telefonische kennismakingsgesprek is altijd gratis. 

 

Bewustzijn

Voedingsanalyse: Eet je wel gezond? Wat is jouw blinde vlek?

Je vult een vragenlijst in en je houdt één week alles wat je eet bij in een app. Aan de hand van deze informatie en een persoonlijk gesprek, maak ik een analyse van je voedingspatroon. Deze voedingsanalyse bespreek ik daarna uitgebreid met jou en ik geef je wat tips. Het doel is om je meer bewust te laten worden van jouw voedingspatroon en een eventuele blinde vlekken.

                                   lees meer                                  

 

Gezond eten, zonder stress

Voedingsadvies vanuit meerdere invalshoeken

 Je vult een vragenlijst in en je houdt één week alles wat je eet bij in een app. Aan de hand van deze informatie en een persoonlijk gesprek, maak ik een analyse van je voedingspatroon.

Daarna stel ik een voedingsadvies op, eventueel aangevuld met een aantal weekmenu’s. Mijn voedingsadvies licht ik toe in een gesprek en dan kun je ook al je vragen stellen. Samen kijken we welke aanpassingen heel makkelijk te maken zijn (het laaghangende fruit!). Daarna laat ik je los, zodat je kan ontdekken wat deze andere voeding met je doet.

                                   lees meer                                      

 

Laboratoriumonderzoeken

Inzicht in de oorzaken van jouw klachten

 

Voor wie?

Laboratoriumonderzoek biedt toegevoegde waarde als je een goed beeld wilt krijgen van je darmgezondheid, darmflora en je overige gezondheid (zoals je hormoonhuishouding of stresslevels). 

 

Bijvoorbeeld als je:  

  • wilt weten hoe de balans is tussen de bewoners in je darmen: bacteriën, virussen, gisten en parasieten
  • klachten krijgt van voeding, maar niet precies weet van welke voedingsmiddelen
  • darmklachten hebt en wilt weten waardoor ze veroorzaakt worden
  • meer klachten hebt dan alleen darmklachten
  • op zoek bent naar grondig onderzoek, exacte waardes als goede basis voor een behandeling

 

                                  lees meer                                      

  

Betere Balans

Voedingsadvies en coachen bij afvallen

We analyseren eerst jouw huidige voedingspatroon. Hiermee bereiken we direct ons eerste doel; meer bewustzijn en inzicht in jouw persoonlijke patronen.

Deze voedingsanalyse is ook de basis van het plan van aanpak wat ik daarna voor je opstel. Hierin wordt in kleine stapjes jouw voedingspatroon en bewegingspatroon omgebogen naar een gezonde leefstijl.

Lichaam en geest hebben tijd nodig om gewoonten te doorbreken en nieuwe gewoonten aan te leren. Het traject duurt daarom minimaal 6 weken. Tijdens jouw veranderingstraject hebben we regelmatig contact. De precieze frequentie van onze afspraken bepalen we natuurlijk in overleg.

                                  lees meer                             

 

Diabetes, keer het om

Prediabetes? je kunt het tij keren

Diabetes zonder medicijnen

Door anders te leren eten en te bewegen, krijg je je bloedsuikerspiegel beter onder controle.  Hierdoor kun je voorkomen dat Prediabetes uiteindelijk Diabetes. Zonder medicijnen! 

Zelfs gediagnostiseerde Diabetes kan worden omgekeerd. Dat betekent dat je geen medicijnen meer nodig hebt, om je bloedsuiker te stabiliseren. 

Bewustzijn is van groot belang. We starten dus met een voedingsanalyse en daarna maken we samen een plan van aanpak om jouw voedingspatroon en bewegingspatroon zo aan te passen. Met betere voeding zorgen we dat je bloedsuikerspiegel minder schommelt, de alvleesklier wat meer rust krijgt en je afvalt, indien nodig. Met beweging zorgen we dat vetcellen worden omgezet in spieren en dat de insulinegevoeligheid van je lichaam wordt verhoogd.  

                                     lees meer                                      

 

Laat voeding uw medicijn zijn

Voedingsadvies bij bepaalde ziekten en klachten

Als je last hebt van bepaalde klachten of een ziekte kan een andere manier van eten een heel groot verschil maken. Diabetes Mellitus type 2 bijvoorbeeld zelfs in een flink aantal gevallen teruggedraaid worden door goede voeding en beweging. Maar ook bij klachten door darmproblemen, problemen met de stoelgang, buikpijn, migraine, maagproblemen, vermoeidheid, hormonale problemen, overbelaste lever, candida en overgangsklachten kan specifieke voeding helpen.

Het belangrijkste is om te kijken naar de mogelijke achterliggende oorzaken van jouw klachten en wat je hieraan zou kunnen doen vanuit voeding, beweging of ontspanning. Hierbij maak ik gebruik van ontlastingsonderzoek, bloedtesten, speeksel- en urine-testen.

Het is vaak een puzzel die we samen gaan proberen op te lossen!

Indien nodig is kunnen we daarna een veranderingstraject opstarten om stapje voor stapje te groeien naar een goede leefstijl waarmee je gezond en zonder klachten oud kan worden. 

                                   lees meer                                

 

Even opnieuw beginnen

Coach bij detox en ontzuren

Je lichaam ontgiften kan op veel verschillende manieren. Ik kan je helpen om de juiste methode te kiezen en een detox-programma voor je op te stellen. Dit doe ik aan de hand van een vragenlijst en een persoonlijk gesprek waarin ik een beeld krijg van jouw huidige conditie, de mate van de toxische belasting of verzuring van jouw lichaam en jouw doelstelling. Ik maak daarna een detox-programma voor je dat afgestemd wordt met je persoonlijke voorkeuren.

Tijdens de detox-periode ben ik altijd voor vragen bereikbaar. Het kan soms heftige reacties van jouw lichaam oproepen en dan sta je er niet alleen voor. Tijdens het evaluatiegesprek geef ik je een aantal voedingsadviezen mee om in balans te blijven.

                                     lees meer