wie ben ik

 

Rian Cuppens

 

Eten en voeding staat bij mij voor genieten, voeden, snoepen, koken, schuldig voelen, verrassen, creëren, samen zijn en fit voelen!

 

Mijn hele leven ben ik al bezig met voeding. Soms op een negatieve en soms op een positieve manier. In mijn puberteit was ik dikker dat de andere kinderen en ik bezocht een diëtist. Zij leerde mij calorieën tellen en dat werd een soort van een obsessie. Ik had nog geen enkel besef van vetten, eiwitten en koolhydraten, laat staan vitaminen en antioxidanten.

 

Tijdens mijn studie Economie in Groningen en in mijn eerste jaren dat ik werkte als in Amsterdam wisselden periodes van slank en volslank elkaar af. Tot ik ontdekte dat ik met veel eten ook op gewicht kon blijven en dat als je iets echt heel lekker vindt, je jezelf dat niet structureel moet ontzeggen. Het gaat om de balans en welke keuzes je maakt!

 

Maar wat zijn nu gezonde keuzes? Mensen zien door de bomen het bos niet meer! Op gewicht blijven is een ding, maar hoe voed je je lichaam het best? 

Ik kreeg steeds meer de behoefte om andere mensen hierin mee te nemen en te vertellen hoe je een gezond maar gezellig voedingspatroon kunt inzetten om gezond oud te worden!

 

Ik ben aan een compleet nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen. Ik heb Voedingsleer Natuurvoeding en Detox Coach bij Zonnevlecht academie gevolgd, daarna Medische Basiskennis bij Con Amore en het diploma Voedingsdeskundige behaald bij Civas.

Daarna heb ik me gespecialiseerd in het omkeren van Diabetes Type 2 en daar goede resultaten mee bereikt.

 

In juni 2018 heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut afgerond bij Ortho Health Foundation. Hierdoor kan ik voor de diagnostiek ook verschillende testen (ontlasting-, urine-, bloed- en speekseltesten) inzetten om meer inzicht te krijgen in de werkelijke oorzaak van de klachten of dominante disbalansen. Verder kan ik naast voeding ook supplementen en kruidenextracten gebruiken om het herstellend vermogen van het lichaam te versterken. 

Daarna heb ik de opleiding Darmtherapie gevolgd bij RP Academy om nog beter de resultaten van de darmtesten te kunnen interpreteren en om te zetten in een goed behandelplan. 

Een verdere verdieping in hormonen (Hormoonexpert Energetica Natura) en neurotransmitters (Cellcare Academy) kon niet uitblijven om het hele palet te overzien. 

Vorig jaar ook geleerd hoe uitslagen van DNA-tests kunnen worden geïnterpreteerd. Zodat ik ze kan toelichten aan cliënten en indien nodig kan vertalen naar een plan van aanpak.

 

Mijn passie blijft mensen gezond leren eten, maar ik kan al deze kennis inzetten om het herstel van het lichaam te ondersteunen en daarmee het veranderingstraject te vergemakkelijken. 

Als voedingsdeskundige heb ik al vele mensen geholpen met hun spijsverteringsklachten en andere buikklachten, overgewicht en vermoeidheid, maar ook met klachten door Reuma of Diabetes. 

In mijn praktijk kun je terecht voor voedings- en suppletieadvies op maat. Aan de hand van diverse onderzoeken schrijf ik een advies waardoor jouw klachten verminderen of zelfs worden geëlimineerd en ik begeleid je bij het aanpassen van de lifestyle. 

Samen de vraag beantwoorden: Hoe ziet De Schijf van Jou eruit?

 

Rian Cuppens

Voedingsdeskundige

Orthomoleculair therapeut