wie ben ik

 

Rian Cuppens

 

Eten en voeding staat bij mij voor genieten, voeden, snoepen, koken, schuldig voelen, verrassen, creëren, samen zijn en fit voelen!

 

Mijn hele leven ben ik al bezig met voeding. Soms op een negatieve en soms op een positieve manier. In mijn puberteit was ik dikker dat de andere kinderen en ik bezocht een diëtist. Zij leerde mij calorieën tellen en dat werd een soort van een obsessie. Ik wist bijna van alle producten hoeveel calorieën erin zaten en als ik kookte telde ik van alle ingrediënten de calorieën op om te kijken of dat ok was, of dat ik er nog wat aan moest veranderen. Dat gaf overigens wel inzicht, maar ik had nog geen enkel besef van vetten, eiwitten en koolhydraten, laat staan vitaminen en antioxidanten.

 

Tijdens mijn studie Economie in Groningen en in mijn eerste jaren dat ik werkte als register accountant in Amsterdam wisselden periodes van slank en volslank elkaar af. Tot ik ontdekte dat ik met veel eten ook op gewicht kon blijven en dat als je iets echt heel lekker vindt, je jezelf dat niet structureel moet ontzeggen. Het gaat om de balans en welke keuzes je maakt!

 

Maar wat zijn nu gezonde keuzes? Op gewicht blijven is een ding, maar hoe voed je je lichaam het best? Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en kreeg steeds meer de behoefte om andere mensen hierin mee te nemen en te vertellen hoe je een gezond maar gezellig voedingspatroon kunt inzetten om samen gezond oud te worden!

 

Ik heb mijn carrière als auditor na 15 jaar vaarwel gezegd en ben aan een compleet nieuwe studie begonnen. Ik heb Voedingsleer Natuurvoeding en Detox Coach bij Zonnevlecht academie gevolgd, daarna Medische Basiskennis bij Con Amore en het diploma Voedingsdeskundige behaald bij Civas.

 

Daarna heb ik me gespecialiseerd in het omkeren van Diabetes Type 2 en daar goede resultaten mee bereikt. Als Prediabetes wordt gediagnosticeerd, hoef je niet meer te wachten tot je werkelijk Diabetes krijgt. Je kunt het tij keren. Zelfs als je al Diabetes hebt, kun het meestal omkeren en zonder medicijnen oud worden. En dan zonder alle klachten en ongemakken die bij Diabetes horen.

 

In juni 2018 heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut afgerond bij Ortho Health Foundation. Hierdoor kan ik voor de diagnostiek ook verschillende testen (ontlasting-, urine-, bloed- en speekseltesten) inzetten om meer inzicht te krijgen in de werkelijke oorzaak van de klachten of dominante disbalansen. Verder kan ik naast voeding ook supplementen en natuurlijke middelen gebruiken om het herstellend vermogen van het lichaam te versterken. 

Daarna heb ik de opleiding Darmtherapie gevolgd bij RP Academy om nog beter de resultaten van de darmtesten te kunnen interpreteren en om te zetten in een goed behandelplan.

 

Maar mijn passie blijft gezond eten. Mijn missie voelt om dat voor iedereen mogelijk te maken! Samen de vraag beantwoorden: Hoe ziet de schijf van jou eruit?

 

Rian Cuppens

Natuurgericht Vaktherapeut