Hormonen

Herstellen hormoonbalans met voeding en suppletie.

 

Hormoonproblemen bij vrouwen

Veel vrouwen krijgen in hun leven te maken met hormoon gerelateerde klachten, die vaak veroorzaakt worden door een te hoog niveau van het hormoon oestrogeen. Klachten die daarbij horen zijn pijnlijke borsten, een onregelmatige menstruatie, stemmingswisselingen of het vasthouden van vocht. 

Er zijn ook veel vrouwen die zich onnodig vaak moe voelen en hoofdpijn of migraine hebben. 

Het is dan verstandig om met behulp van een gebalanceerd voedingspatroon je hormonen in balans te brengen. Ik kan je daar als orthomoleculair therapeut bij helpen. Aan de hand van een uitgebreide anamnese en eventueel bepaalde onderzoeken (via laboratorium), stel ik een voedings- en suppletieadvies op, waarmee je jouw hormonen in balans krijgt. Je voelt je daardoor al snel energieker, meer ontspannen en meer in balans.

 

Hormoonproblemen bij mannen

Niet alleen vrouwen kunnen last krijgen van hormoon gerelateerde klachten. Het klachtenpatroon van mannen ziet er weliswaar wat anders uit, maar is tevens een gevolg van een disbalans in de hormonen. Klachten waar mannen tegenaan lopen kunnen zijn: erectieproblemen, nachtelijk zweten, haaruitval en overgewicht (vooral buikomvang). Net als vrouwen merken ze het bovendien aan angstige of depressieve gevoelens en een algeheel tekort aan energie en concentratievermogen. Deze klachten kunnen flink verminderen of verdwijnen door het juiste voedingspatroon en suppletie.

 

De rol van stress voor je hormonen

Bij zowel mannen als vrouwen kan stress een grote rol spelen bij het uit balans raken van je hormonen. Een verhoogde cortisolwaarde kan namelijk je immuunsysteem ondermijnen en de schildklierfunctie verminderen, met alle gevolgen van dien. 

Het is dan belangrijk dat je aan de slag gaat met stressreductie. 

In combinatie met een beter voedingspatroon en eventuele suppletie kun je snelle resultaten verwachten, maar het is belangrijk dat je ook aan een structurele verandering werkt. 

  • Verbeter jouw levensstijl aan de hand van mijn voedingsadviezen. Daar heb je de rest van je leven profijt van. Voeding waarvan je kan genieten en die je lichaam geeft wat het nodig heeft.  
  • Zoek manieren om jezelf meer te ontspannen zodat je jezelf steeds beter leert voelen en beter kunt kiezen wat bij jou past. Ik kan je hierbij een suggesties geven.