Voeding als medicijn

Specifieke klachten uitgelicht

 

Vanuit de bestaande patronen maak ik een plan van aanpak om jouw voedingspatroon en bewegingspatroon aan te passen. Een veranderingstraject om stapje voor stapje te groeien naar een goede leefstijl waarmee je gezond en zonder klachten oud kan worden. 

Ik kan hierbij ondersteunen met supplementen zoals vitaminen en mineralen, maar ook kruiden die helpen bij ontgiften, bloedsuikerregulatie, slapen, beter ontspannen etc.

 

Diabetes aanpakken zonder medicatie

Door anders te eten en te bewegen, krijg je je bloedsuikerspiegel beter onder controle. Prediabetes en zelfs gediagnostiseerde Diabetes type II kan worden omgekeerd. Dat betekent dat je geen medicijnen meer nodig hebt om je bloedsuiker te stabiliseren. 

 

Bewustzijn is van groot belang. We starten dus met een voedingsanalyse en daarna maken we samen een plan van aanpak om jouw voedingspatroon en bewegingspatroon aan te passen. 

  • Met betere voeding zorgen we dat je bloedsuikerspiegel minder schommelt, de alvleesklier wat meer rust krijgt (want minder insuline nodig) en je afvalt (indien nodig). 
  • Met beweging zorgen we dat de vetcellen worden omgezet in spieren en dat de insulinegevoeligheid van je lichaam wordt verhoogd. Direct na het bewegen heeft het lichaam zelfs helemaal geen insuline nodig om glucose op te nemen. Het insuline-niveau in je bloed kan dalen en dat is pure winst. Insuline stimuleert namelijk de opslag van vetten.

 

Reuma

Reuma is een auto-immuunziekte, een ontstekingsziekte. Je kunt jouw lichaam helpen door de algemene belasting van jouw lichaam te verminderen. Daarin kan voeding een grote rol spelen bijvoorbeeld door te kiezen voor ontstekingsremmende voeding of voor minder verzurende voeding. Je lichaam kan dan makkelijker de mineralenbalans bewaken en zorgen voor minder verzuring in de weefsel. Ook het weglaten van voeding waarvoor je een intolerantie hebt ontwikkeld, kan een goede bijdrage leveren. 

 

Daarnaast kan ook de gezondheid van de spijsvertering en van de darmflora een belangrijke rol spelen. Slechte vertering en een dysbiose in darmbacteriën zorgen voor meer toxines die het lichaam moet opruimen. 

Vaak is het bij Reuma dan ook zinvol om het lichaam te helpen met ontgiften. Dan kan door ontgiftende voeding of tijdelijk vasten, wel of niet ondersteund door kruidenextracten. 

 

Migraine

Er zijn veel verschillende factoren die migraine kunnen veroorzaken. Schommelingen in hormonen kunnen een rol spelen, maar ook een tekort aan energie in het brein, een ongezonde darmflora (w.o. een tekort aan serotonine en GABA), chronische stress, te veel toxines, voedingsintoleranties etc.

Een betere keuze in voeding kan ook hier een goede bijdrage leveren zodat je lichaam minder wordt getriggerd, meer energie krijgt, de hormoonbalans wordt verbeterd en de darmflora wordt hersteld. 

Verder kan ondersteuning met mineralen en kruiden zorgen voor stimulering van rust in het brein en het vergroten van de beschikbaarheid van de neurotransmitters serotonine en GABA. 

 

Trage schildklier of ziekte van Hashimoto       

Vermoeidheidsklachten, spijsverteringsklachten, kouwelijkheid en niet kunnen afvallen wat je ook doet? Een goede keuze van voeding kan zeker helpen bij een trage schildklier, maar uiteraard speelt ook lifestyle een rol. Gewoon minder gaan eten en nog weer minder gaan eten heeft geen zin, geeft zelfs het tegenovergestelde effect. 

 

Etc. Etc. 

Vraag jij je af of ik je kan helpen bij jouw klachten? 

Bel me gewoon even of stuur een mailtje!

 

Verzuring -> Ontgifting

Ziekte is een poging van de natuur om schadelijke stoffen uit je lichaam te verdrijven. Maar je kunt je lichaam natuurlijk een handje helpen om klachten te voorkomen. En je voelt je daarna meer energiek!

 

Je lichaam ontgiften kan op veel verschillende manieren. Voor de ene persoon is een dagelijkse milde detox de beste keuze, terwijl de ander kiest voor een strengere variant met (deels) vasten in een afgebakende periode van een dag, een paar dagen of een paar weken. Het belangrijkste is dat het op een veilige manier gebeurt en dat het goed voelt.

 

Ik kan je helpen om de juiste methode te kiezen en een detox-programma of ontgiftingskuur voor je op te stellen. Dit doe ik aan de hand van een vragenlijst waarin ik een beeld krijg van jouw huidige conditie en de mate van de toxische belasting of verzuring van jouw lichaam. 

Ik maak graag in een persoonlijk gesprek kennis met jou als persoon en om te horen welk doel je wilt bereiken met deze ontgiftingskuur. 

 

Tijdens de detox-periode ben ik altijd voor vragen bereikbaar. Het kan soms heftige reacties van jouw lichaam oproepen en dan sta je er niet alleen voor. Na afronding van de detox-periode, geef ik nog een aantal adviezen mee voor het behouden van een goed zuur-base-balans, zodat je je lichaam continue kunt ondersteunen. Een milde dagelijkse detox is nog altijd het beste en zoals de natuur het heeft bedoeld!