DNA-test

Vertalen uitslag DNA-test naar adviezen aanpassing lifestyle

 

Er is de afgelopen jaren een groeiende belangstelling voor de inzet van DNA-analyse. Hieronder een greep uit de mogelijkheden van DNA-analyse

·      Lactose-intolerantie en overgevoeligheid voor gluten & alcohol ontdekken.

·      Zien of er problemen zijn met methylering of detoxificatie (de verschillende ontgiftingspaden)

·      Medicatiegevoeligheid in kaart brengen. 

·      Risico’s op aandoeningen inschatten.

·      Relevante, persoonlijke preventie-adviezen geven.

 

Veel mensen bestellen deze test voor eigen gebruik, maar hebben uiteindelijk behoefte aan professionele duiding van de resultaten en verdere begeleiding bij het aanpassen van de leefstijl. 

 

iGene Certified Professional

Om een betere advisering, begeleiding en behandeling mogelijk maken en heb ik me aangesloten bij de Certified Professionals van iGene (en heb de bijbehorende scholing gevolgd).

 

Professionals iGene-dashboard

In aanvulling op de iGene app, waarmee cliënten de resultaten van hun DNA-test zelf kunnen inzien, heb ik als Professional ook inzage in het iGene Dashboard (Uiteraard alleen indien de client hiervoor toestemming geeft). 

 

Door de modulaire opzet van dit dashboard kun je als Certified Professional extra informatie over bepaalde genen inzichtelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan genen die betrekking hebben op methylering, detoxificatie, oxidatieve stress of de hormoonhuishouding. De modules kunnen los van elkaar geactiveerd worden. De prijzen variëren per module met een maximum bedrag voor een totaal-bundel  van alle 7 modules.

 

Hoe?

Je kunt een DNA-kit bestellen op www.igene.nl

De iGene DNA-kit bevat een testbuisje met een wattenstaafje waarmee je zelf een DNA-sample kunt afnemen van je wangslijmvlies. In een laboratorium wordt aan de hand van dit sample een DNA-profiel gegenereerd. Dit kan je ook inzien via de iGene-app.