garnalen in kokos currysaus

Ingrediënten voor 4 personen

Currysaus:

100 gr gewelde rauwe cashewnoten (1uur)

400 ml kokosmelk

4 cm gember (geschild)

2 grote teentjes knoflook

2 el kerriepoeder (van toko)

wat gemalen rode chilivlokken

wat zout

 

Vulling curry:

600gr wokgarnalen

500gr sperziebonen (gebroken)

2 grote wortels in kleine reepjes

2 paprika’s in stukken

500 gewassen spinazie

4 el gehakte verse koriander

 

Bereidingswijze

  • Doe de ingredienten voor de currysaus in de blender en pureer tot gladde massa. Zet dit mengsel daarna minimaal een uur koel weg in een afgesloten pot.
  • Verhit 1 el olie in pan en roerbak garnalen met zout in 3-5 minuten rose.
  • Voeg wortel, paprika en sperziebonen en currysaus toe en breng aan de kook. Laat 5-7 minuten afgedekt sudderen.
  • Verspreid de spinazie op een bord of in een grote soepkom (afhankelijk van dikte van de curry.)
  • Schep het hete currymengels over de spinazie en bestrooi met de koriander.
  • Zo makkelijk en zo lekker!

 

Eet smakelijk!