Ingrediënten voor 4 personen
2 broccoli
1 flinke courgette
2 rode uien
400 ml tomatenblokje
1 tl oregano
2 blikjes tonijn op water
1 blikje Sardines in olijfolie of tomatensaus
75 gram geraspte kaas
peper
olijfolie om in te bakken
Optioneel: toevoegen voorgekookte aardappel in schotel of bovenop
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Kook of stoom de broccoliroosjes 5 minuten voor.
- Snijd de ui en courgette in stukjes. Bak de ui en courgette een koekenpan met olijfolie aan.
- Voeg tomatenstukjes toe en breng op smaak met oregano en peper.
- Giet de blikjes tonijn af en roer door de tomatensaus.
- Snijd een blikje sardientjes fijn en meng dit ook door de tomatensaus.
- Doe de afgegoten broccoliroosjes bij de courgette en doe het groentemengsel in de ovenschaal.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Verwarm de tonijnschotel 10-15 minuten in de oven en serveer hierna direct.
Enjoy!