ovenschotel tonijn, broccoli en courgette

 

Ingrediënten voor 4 personen

2 broccoli 

1 flinke courgette

2 rode uien

400 ml tomatenblokje

1 tl oregano

2 blikjes tonijn op water

1 blikje Sardines in olijfolie of tomatensaus

75 gram geraspte kaas

peper

olijfolie om in te bakken

Optioneel: toevoegen voorgekookte aardappel in schotel of bovenop

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Kook of stoom de broccoliroosjes 5 minuten voor.
  3. Snijd de ui en courgette in stukjes. Bak de ui en courgette een koekenpan met olijfolie aan.
  4. Voeg tomatenstukjes toe en breng op smaak met oregano en peper. 
  5. Giet de blikjes tonijn af en roer door de tomatensaus. 
  6. Snijd een blikje sardientjes fijn en meng dit ook door de tomatensaus.
  7. Doe de afgegoten broccoliroosjes bij de courgette en doe het groentemengsel in de ovenschaal.
  8. Bestrooi met de geraspte kaas.
  9. Verwarm de tonijnschotel 10-15 minuten in de oven en serveer hierna direct.

Enjoy!