gevulde paprika's met quinoa en harissa

Ingrediënten voor 2 personen

4 paprika’s

2 uien

4 teentjes knoflook

3 tomaten

150gr quinoa

100gr Feta

200gr groene salade

1 tl harissa

3 tl gedroogde tijm

4 el gehakte bladpeterselie

1 tl balsamicoazijn

300ml groentebouillon

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de paprika’s en zorg dat je deze er later weer op kunt leggen. Verwijder de zaadlijsten, smeer de paprika’s in met olijfolie en zet ze met de dakjes erop in een ovenschaal. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat, volkoren quinoa, tijm, de harissa en bouillon toe. Laat 12 minuten zachtjes koken, met de deksel op de pan. Als er dan nog vocht in de pan aanwezig is, laat dit dan even inkoken.
  • Snijd ondertussen de feta in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Voeg het grootste deel van de feta en het grootste deel van de peterselie toe wanneer de quinoa gaar is. Breng op smaak met de balsamicoazijn en eventueel peper en zout.
  • Haal de paprika’s uit de oven, vul ze met het mengsel en garneer met de rest van de feta, dek af met het dakje. Bak 4 - 5 minuten in de oven.
  • Verdeel de gevulde paprika’s over de borden, garneer met de overige peterselie en serveer er de groene salade naast.
  • Je waant je echt even in Marokko! Eet smakelijk.