schotel Italiaanse zalm, paprika en knolselderij

 

Ingrediënten voor 4 personen

1 knolselderij

Pot witte bonen(720g)

1 rode paprika

1 gele paprika

2 rode uien

400 g gerookte zalm (liefst biologisch/duurzaam gevangen)

1 bouillonblokje (liefst gist- en E-nummervrij)

75 gr gerapste kaas

Olijfolie

Peper

Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Schil de knolselderij, snij in stukken en kook samen met het bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar. 
  3. Snijd ondertussen de uien en paprika’s in blokjes en snijd de knoflook fijn. 
  4. Snijd de zalm in blokjes en meng hierdoor 1 el olijfolie en 2 thl Italiaanse kruiden en peper. Bak de zalm aan in de pan in wat olijfolie. Haal daarna uit de pan en zet opzij.
  5. Bak in dezelfde pan de uien, knoflook en paprika’s. 
  6. Giet de knolselderij af en stamp samen met de uitgelekte en afgespoelde witte bonen tot een puree. Breng op smaak met wat peper e(n eventueel wat zout).
  7. Voeg de zalmblokjes bij de groenten in de pan en hussel voorzichtig. 
  8. Doe alles een ovenschaal en verdeel de puree eroverheen. 
  9. Bestrooi met geraspte kaas en zet hem 15 minuten in de oven

 

Eet smakelijk!