spinaziesalade met gegrilde geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen

 

200-300gr spinazie

1 rode paprika in stukjes

150 gr shiitake of andere paddenstoelen in plakjes

1 ui gesneden

2 plakken geitenkaas à 100gr

6 zongedroogde tomaatjes in stukjes

flinke hand walnoten

3el olie (olijfolie of uit de pot van de tomaatjes

1 el balsamicoazijn

1 thl honing

1 el oregano

zout

 

 

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • Dressing: vermeng de olie, azijn, honing, oregano en een snufje zout.
  • Leg geitenkaas en walnoten op bakpapier, besprenkel ze met helft van de dressing en zet ze 10 minuten in de oven.
  • Leg de helft van spinazie op een bord als bodem voor de salade.
  • Bak de ui, paprika, paddenstoelen en rest van spinazie een paar minuten in de pan.
  • Verdeel het daarna in het midden van het spinaziebed op de borden
  • Verdeel er de zongedroogde tomaatjes overeen en de rest van de dressing.
  • Leg als laatste de gegrilde geitenkaas er midden bovenop en de geroosterde walnoten er omheen.

 

Eet smakelijk!