Orthomoleculair Amsterdam

Individueel advies orthomoleculair in Amsterdam

 

Ben je op zoek naar een therapeut orthomoleculair in Amsterdam? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik geef je voedings- en suppletieadvies op maat aan de hand van een grondige anamnese en (eventueel) diverse onderzoeken. Tijdens een intakegesprek gaan we in op jouw klachten, en krijg je direct veel tips om je gezondheid te verbeteren. Daarna ga ik aan de slag met het maken van een individueel behandelplan, dat je (eventueel vergezeld met de onderzoeksresultaten) in een volgend consult krijgt aangeboden. Ik geef als therapeut orthomoleculair advies in Amsterdam, waarmee jij weer de controle over je gezondheid krijgt. Als je je lichaam namelijk geeft wat het nodig heeft, reageert het met herstel en harmonie. Veel klachten zijn op deze manier te verminderen en zelfs volledig te elimineren.

Onderzoek orthomoleculair in Amsterdam

Voordat ik een advies op maat geef als voedingsdeskundige in A voer ik doorgaans een aantal onderzoeken uit. Deze geven me veel informatie over de staat waarin je lichaam zich bevindt, en hoe we dat met voeding kunnen oplossen. Voorbeelden van onderzoeken orthomoleculair in Amsterdam die ik vaak uitvoer zijn:

 

Darmflora (div. bacteriën, schimmels en parasieten)
Spijsvertering (maagzuur, enzymen, pH-waarde)
Ontstekingen in de darmen
Allergieën en overgevoeligheden
Hormonen (schildklier, stress, stressbestendigheid)
Neurotransmitters
Voedingsstoffen
 

 

Op basis van de uitkomst van deze onderzoeken en de anamnese krijg ik inzicht in de werkelijke oorzaak van de klachten en maak ik een behandelplan.


Welke klachten zijn op deze manier te behandelen?

Jouw eetpatroon is van grote invloed op je gezondheid. Als je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt behoud je een gezond gewicht, zijn je hormonen in balans en verloopt je spijsvertering goed. Kamp je echter met tekorten, dan kun je daar allerlei klachten door ontwikkelen, en zelfs chronische ziektes. Je kunt daarbij denken aan migraine, overgewicht, spijsverteringsproblemen en zelfs diabetes en reuma. Al deze klachten zijn goed te behandelen, simpelweg omdat je lichaam ze zelf kan herstellen wanneer het krijgt wat het nodig heeft.

Inzicht in jouw klachtenpatroon

Als voedingsdeskundige of orthomoleculair therapeut vind ik het heel belangrijk om jou een advies op maat te kunnen geven, dat precies is afgestemd op wat je lichaam nodig heeft. Daarom hecht ik veel waarde aan alle bovenstaande onderzoeken. Meten is weten, en aan de hand daarvan krijg je een uitgebreid voedings- en suppletieadvies. Je lichaam zal daardoor in staat zijn terug in balans te komen en zo zichzelf te herstellen. De effecten zijn doorgaans al in enkele weken te merken, en een paar maanden later duidelijk te meten met dezelfde tests als die ik bij aanvang bij je uitvoerde.